Foteselli Kapı geçiş alanına girer girmez hassas sensörüyle sizi algılar ve otomatik olarak kendiliğinden açılır. Fotoselli kapılarda algılama sistemi ışığa karşı duyarlı dirençlerden oluşan özel bir sistemdir. Dirençler ışık hareketini insan gözüne benzeyen bir yöntemle algılama yeteneğine sahiptir.
Fotoselli Kapılarda Harekete duyarlı sensörle sayesinde kapıya yaklaştığınızda kapı otomatik açılır belirlenen sürede tekrar kapanır, aradaki emniyet sensörleri sayesinde çarpmaları engeller.
Parmak izi, şifreli giriş, uzaktan kumanda, kartlı geçiş gibi sistemler uygulana bilir.
Fotoselli kapılar insan yoğunluğunun fazla olduğu market, hastane, hava alanı, alış veriş merkezi gibi yerlerden tercih edilir.
Fotoselli Kapılar Geçiş alanının genişliğine göre tek kanat veya çift kanat olarak çalışır, alüminyum çerçeve içinde darbelere dayanaklı lamine cam kullanılır. Dekoratif amaçlı istenirse çerçevesiz tamperli cam olarak da kanat uygulanır.
Kilit sistemi piyasada genellikle mekanik tercih edilir. Ek bir maliyet getirmez. Fotoselli kapı için düşünülen yer akşamları güvenli değilse önüne kepenk veya ferforje korkuluk düşünülmelidir.
Fotoselli kapı sistemlerinde en çok karşılaşılan ölçü aralığı 3 m. x 2 m.’dir. Bu ölçüdeki bir kapı için 3.000 TL. gözden çıkarılmalıdır. Bu fiyat cama, ölçüye, renge, kapı ağırlığına, akü talebine göre değişebilir. Düşündüğünüz yerin ölçüsünü bize bildirirseniz size net fiyat teklifimizi sunabiliriz.
Tasarımlarınızda, güzel bir binaya bir de fotoselli otomatik kapı koymazsanız son noktayı koyduğunuzu malesef söyleyemeyeceğiz.
Gelin, olmuşken tam olsun, bir de girişi otomatik yapalım. Kışın sıcaklığınız kaybolmasın, yazında klimanız boşuna çalışmış olmasın. Soğuk havalarda kapıyı kapalı tutması için görevli istihdam etmenize de gerek yok. Menteşeli kapılarda kanadın taradığı alanı pek etkin kullanamazsınız. Belli bir kullanım alanını öldürür. Ama yana kayar kapılarda böyle böyle bir dert yoktur.
Girişinize bir zerafet katacak olan fotoselli kapı sistemleri ile artık kapıyı açık bıraktılar diye kızmayacaksınız.
Radarlı kapılar olarak da bilinen “FOTOSELLİ KAPI SİSTEMLERİ” harekete duyarlı radarları ile otomatik olarak açılır.
Fotoselli kapılarda en yaygın kullanımlarından birisi olan photoresistor yüksek dirençli bir yarı iletken üzerinde oluşturulan cihazdır.
Fotoselli Kapılarda Yeterli ışık yarı iletkene çarptığı zaman protonları absorbe eder.
Photoresistor ışığa tepki veren işlerin çoğunda kullanılır.
Pek çok sokak lambaları ışık yeterince azaldığında otomatik olarak yanmasını sağlamak için kullanılır.
Bu fotoselli yapıyı pek çok insan evlerinin banyosunda kullanmaktadır.
Elektronlar elektromanyetik ve yüzeye çarptığında serbest olan fotovoltaik etkisi elektrik üretir.
Işık sensörleri karanlıkta otomatik olarak ışıkları açmak içinde kullanılır.
Fotosellerin günlük hayatımız içerisinde belki de en çok karşılaştığımız yana doğru otomatik açılan kapılardır.