Seksiyonel Kapılar Çeşitli mimari tasarımlara uygun olarak imal edilebilen, elle veya motorla kontrol edilen, kapı yanlarında bulunan raylar sayesinde tavana doğru kayarak açılan, yayla dengelenmiş kapılardır. Müstakil konutların kapalı garaj girişlerinde, apartmanların ve sitelerin kapalı otopark girişlerinde tercih edilmektedir.
Ayrıca fabrikalar , işletmeler için de büyük ölçülü hatta net geçiş sınırları dahilinde personel geçişli ve pencereli olmak üzere çeşitli yataklama seçenekleri de bulunmaktadır.
Güvenlik ve estetiği aynı anda sunulabilen seksiyonel garaj kapıları, içi poliüretan dolgulu çelik kaplı panelleri ile güvenli ve uzun ömürlüdür. Çeşitli mimari tasarımlara uygun olarak geliştirilen yataklama sistemleri ile esnek bir uygulama alanına sahiptir. Araç sahiplerine konfor sağlayan bir uygulamadır. Bu kapılara uygulanabilen otomasyon sistemleri sayesinde yayalar ve araçlar yağmur, çamur, soğuk, sıcak gibi etkilere maruz kalmadan geçiş yapabilmektedir. Panel ve motor seçenekleri sayesinde, geniş bir kullanım alanına sahiptir. Kullanıldığı ortamlarda ısı, ses ve toz yalıtımı sağladığı için tercih edilir.
İçte ve dışta 0,5 mm galvaniz çelik saç arasında 42 mm poliüretan dolgulu, parmak sıkıştırma emniyetli sandiviç panel.
Dış yüzey; Ahşap desenli oluklu
İç Yüzey; Gofrajlı oluklu
SEKSİYONEL KAPI AVANTAJLARI NELERDİR?
Bu ürünün diğer raylı kapılara göre birçok avantajları mevcuttur. Raylı kapılarda kapının çalışma alanı iç mekanın kullanım alanını kısıtlarken endüstriyel kapıların açılımı yukarı yönlü olduğundan kullanım alanına engel olmuyor.
Seksiyonel kapılar Fabrika ya da büyük depoların mal kabul girişlerinde kullanılabildiği gibi daha küçük boyutlu kapılarda ya da otopark girişi gibi denetimi istenilen yerlerde kullanım alanı yaygınlaştı. Kullanımında manuel kontrol mevcut olsa da çoğunlukla otomatik kontrol seçeneği tercih edilmektedir. Gelişen teknoloji ile birlikte, akıllı telefonlarla kontrolü mümkün hale geldi.
Ürünün bir diğer avantajı ise ses ve ısı yalıtımı olması, dış mekanla ses ve ısı izolasyonu için fazladan çalışmaya gerek kalmadan dış mekanın olumsuz şartlarından korunmayı sağlıyor.
Ürünün çalışma sistemi motor otomasyon sistemleri ile hareket ettirilir. Bununla birlikte halat kopması gibi risklere karşı gerekli frenleme tertibatı mevcuttur. Hırsızlık gibi olaylara karşı dayanaklı malzeme kullanılmış ve gerekli önleyici tedbirler alınmıştır.
Uygulanabilmesi için kapı boşluğunda en az 50 santimetre kiriş alanı bulunması gerekmektedir. Bu kiriş alanı bulunmayan kapı boşlukları için gerekli ölçülerde profillerden sahte kiriş yapılır. seksiyonel kapı yay yataklamasının yapabilmesi için kapının yüksekliğinden itibaren en az 50 cm yay yataklama alanına ihtiyaç duyulmaktadır.
Endüstriyel kapıların otomatik kullanılan sistemlerinde kapı açılma hızı sabittir. Kapı açılma hızı 25 cm/saniyedir.
Kullanım alanlarına göre fiyatlarında farklılık bulunuyor. Örneğin; evinizin bahçesinde bulunan garaj için seksiyonel kapı yaptırmayı düşünüyorsanız kapının yapılacağı yerde ürünü kurabilmek için gerekli kiriş yüksekliği ya da diğer teknik konular incelendikten sonra ortalama olarak uzman ekibimiz size en uygun fiyatı bulabilir. Tabi ki istenilen malzemenin ve kalitenin bu fiyatlara etkisi kaçınılmazdır. En önemli olanı ise; imalatında ve montajında güvenilir firmalar ile temasa geçmek en doğru olanıdır.
Çeşitleri Nelerdir?
Şu şekilde sıralayalım: Seksiyonel, sarmal hızlı pvc brandalı, katlanır hızlı pvc brandalı, sarmal kapı olmak üzere 4 çeşit bulunmaktadır.